Skip to content

Megújult a győr-bácsai közösségi ház

2013. január 6.

Megújult a győr-bácsai közösségi ház, felújításra került a fürdőszoba, és a leendő könyvtár számára új polcrendszert gyártattak. 2013. január 6-án dr. Egresits Ferenc plébános megáldotta a megújult közösségi házat, egyik képviselőtestületi tagunk pedig egy szép faragott keresztet adományozott a háznak.

A közösségi házban (volt kántorlakás) az államosítás után óvodát alakítottak ki. A felújítás során átalakították a régi mosdót, hogy a ház alkalmassá váljon fiatalok elszállásolására is. A beruházás másik célja volt, hogy elősegítse egy könyvtár létrehozását. A közösségi házban több mint 3000 könyv található, melyek elhelyezése a most elkészült új polcok nélkül megoldhatatlan volt. A könyvek túlnyomó részét Benkó Tibor plébános gyűjtötte össze, és már ő is szerette volna az egyházközség tagjai számára hozzáférhetővé tenni. Két évvel ezelőtti halála után önkéntesek hónapokon keresztül katalogizálták, rendszerezték a könyveket, folyóiratokat, filmeket és hanglemezeket. A munka a végéhez közelít, az új polcokra felkerültek a könyvek, és reményeink szerint nemsokára elérhetők lesznek a győr-bácsai hívek számára. A beruházás részben az önkormányzat egyházaknak kiírt pályázatán elnyert félmillió forintból és önerőből valósult meg.
A közösségi ház legfőbb feladata, hogy még jobban összekovácsolja a híveket. Minden vasárnapi mise után összegyűlnek, és hetente más-más házigazda vendégeli meg őket, a sütemények mellett szellemi táplálékkal is. A közösségi ház ad otthont a családi hittannak, felnőtt katekézisnek, ifjúsági hittannak, filmvetítésnek és egyéb egyházi programoknak. Az ifjúsági hittanos csoport tagjai birtokba vették a kisebbik szobát, melynek az „Otthon a Kitárt Szívekhez” nevet adták. Minden önkéntes segítőre szálljon Isten áldása.

Képgaléria

Kép és szöveg: Pápai Gergely